cultuur

Den Haag onthult eerbetoon aan Godfried Bomans

Door Arne Hankel - 25 februari 2013

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van schrijver Godfried Bomans zal burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen (VVD) op 2 maart een gedenkteken onthullen bij het geboortehuis van de schrijver.

Het geboortehuis van Bomans staat aan de Bierkade in Den Haag. Daar werd de schrijver op 2 maart 1913 geboren. Hij zou tijdens zijn leven uitgroeien tot een van de meest gelezen schrijvers van het Nederlandse taalgebied.

Humorist

Bomans was naast een populaire schrijver ook een graag gezien gast op radio en televisie vanwege zijn originele en humoristische kijk op het leven.

Zijn bekendste boek Erik of het klein insectenboek uit 1941 is dit jaar gekozen tot  het nationale leesboek voor de campagne Nederland Leest in november 2013.

Voorafgaand aan de onthulling zal in de Centrale Bibliotheek houdt Bomans-biograaf Gé Vaartjes een lezing. Daarna wordt gezamenlijk naar het geboortehuis van Bomans gewandeld waar Van Aartsen het monument zal onthullen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.