cultuur

PowNews hackt Facebook-account van Henk Krol

Door Shari Deira - 28 februari 2013

Het televisieprogramma PowNews heeft het Facebook-account gehackt van 50PLUS-fractieleider Henk Krol. Het was vrij eenvoudig om het wachtwoord van het account van Krol te achterhalen.

‘Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt,’ zegt Dominique Weesie van PowNews. ‘Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn.’

Lachen

‘We wisten dat Henk uit Tilburg kwam,’ zegt Weesie, die daarmee het wachtwoord verklapte. PowNews heeft meteen aan Krol gemeld dat zijn Facebook-account, waarvan de berichten automatisch worden getwitterd, was gehackt. De fractieleider van 50PLUS kon wel lachen om de actie.

PowNews heeft nog wel een grappige Tweet geplaatst op het account van Krol. ‘Net formeel gesprek met deel van de achterban gehad. Nadeel blijft toch dat ze een beetje stinken, die oude mensjes.’ Krol heeft zijn wachtwoord inmiddels gewijzigd en heeft de Tweet verwijderd.

Beveiliging

Krol kreeg eerder deze maand een boete van 750 euro voor inbraak bij de internetsite van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U. Hij wilde op deze manier aangeven dat het slecht gesteld is met de beveiliging van de website.

Van hacken was volgens Krol geen sprake, dat is voor hem veel te ingewikkeld. Ook het verwijderen van de door PowNews verstuurde Tweet bleek nog een uitdaging. ‘Nu eens kijken of het lukt om dat te herstellen,’ twitterde Krol.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.