cultuur

Veiling Picasso-schilderij brengt 33 miljoen euro op

Door Arne Hankel - 05 februari 2013

Een schilderij van de Spaanse schilder Pablo Picasso uit 1932 heeft op een veiling in Londen omgerekend 33,3 miljoen euro opgebracht. Veilinghuis Sotheby’s liet voorafgaand aan de veiling weten dat het hoopte op een opbrengst van 40 miljoen euro.

Een onbekende bieder deed dinsdagavond het hoogste bod op het schilderij.

Muze Picasso

Op het doek is Picasso’s muze Marie-Therese Walter zittend afgebeeld. Femme assise près d’une fenêtre (Vrouw gezeten bij een venster) is afkomstig uit een privécollectie.

Sotheby’s hoopte op een opbrengst van meer dan 40 miljoen euro. Volgens het veilinghuis is het zeldzaam dat een Picasso uit 1932 en met dit onderwerp op de markt komt. De meeste van die doeken hangen in musea.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.