cultuur

Johan Derksen eist gesprek met directie RTL

Door Kelly van Alphen - 15 maart 2013

Hoofdredacteur van Voetbal International (VI) Johan Derksen wil eerst met de RTL-directie praten voor hij vrijdagavond aanschuift bij het gelijknamige voetbalprogramma. Derksen en presentator Wilfred Genee hadden donderdagavond ruzie tijdens een rechtstreekse uitzending over de situatie bij voetbalclub sc Heerenveen.

Derksen reageerde vrijdag tegen de radiozender van VI.

Geen keus

Op de vraag of hij vrijdagavond zal aanschuiven in het voetbalprogramma op RTL 7 is Derksen kort: ‘In principe zal ik wel moeten, want ik heb net mijn contract voor vier jaar verlengd. Dus ik heb niet zoveel te kiezen’.

Maar voor hij aanschuift, wil hij eerst praten met de directie van de commerciële zender: ‘Ik wil van tevoren wel even contact hebben met de RTL-directie, want ik ben niet van plan om me in iedere uitzending te laten ringeloren door een presentator die zichzelf overschat’.

Tegenzin

‘Ik ga er met tegenzin naartoe, want ik kijk er helemaal niet naar uit om weer met die vlerk aan tafel te gaan zitten,’ voegt Derksen er aan toe. Derksen verwijt Genee dat hij op basis van eenzijdige informatie het journalistieke werk van VI-redacteuren onderuithaalt.

Voetbal International zou vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen vanwege een publicatie over sc Heerenveen. De advocaten van het weekblad en sc Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra zijn overeengekomen dat beide partijen vrijdag buiten de rechtszaal met elkaar om tafel gaan zitten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.