cultuur

Publieke Omroepen organiseren multiculturele stagedag

Door Marloes Derks - 14 maart 2013

Publieke omroepen AVRO, BNN, EO, KRO, NTR, VARA, VPRO en NPO organiseren een speciale stage-netwerkdag voor multiculturele studenten. Voorwaarde om deel te nemen aan de netwerkdag is dat deelnemer niet in Nederland is geboren of dat minstens een van zijn ouders uit het buitenland komt.

Op de site mediastages.nl staat de uitnodiging voor de netwerkdag met de titel Gezocht: Meer kleur in de media op 15 mei.

Afspiegeling

Daar staat te lezen dat de mediabedrijven het belangrijk vinden ‘een afspiegeling te zijn van onze maatschappij’ en een multiculturele samenstelling van de teams ‘is daarbij een must om alle doelgroepen te bereiken en cultuuroverstijgend te denken’.

Deelnemers kunnen onder meer een kijkje nemen achter de schermen en doen nuttige contacten op voor toekomstige stages, volgens de website.

Uitzondering

Voor niet-allochtone studenten wordt geen soortgelijk alternatief aangeboden. Wel geeft het bedrijf Mediastages aan dat de EO naast de multiculturele netwerkdag een eigen netwerkdag organiseert die voor iedereen toegankelijk is.

De omroep lijkt daarin een uitzondering te zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.