cultuur

Eva Jinek verlaat omroep WNL per 1 juli

Door Shari Deira - 10 april 2013

Eva Jinek verruilt haar baan bij de omroep WNL voor een functie bij de KRO-NCRV. Zij zal een wekelijkse talkshow gaan presenteren bij de fusieomroep.

Dat heeft de KRO woensdag laten weten. De wekelijkse talkshow zal na de zomer te zien zijn. Het is nog niet bekend op welke dag en op welk tijdstip haar praatprogramma zal worden uitgezonden.

Perspectief

‘De plannen van KRO-NCRV spreken zeer tot de verbeelding. Naast een wekelijks programma heeft de KRO-NCRV ook de ambitie om een dagelijkse talkshow te maken en dat perspectief past goed bij mijn persoonlijke ambities,’ zegt Jinek tegen mediacourant.

Jinek spreekt van ‘een einde aan een mooie tijd bij WNL’. ‘Ik ben erg dankbaar voor de kansen die WNL me heeft geboden en het plezier dat we de afgelopen jaren hebben gehad.’

Blij

Het vertrek van Jinek is een behoorlijke aderlating voor WNL. Jinek is een van de bepalende gezichten van de jonge omroep.

KRO-directeur Taco Rijssemus zegt enorm blij te zijn met de komst van Jinek. ‘Ze is een gedreven journaliste met bijna tien jaar ervaring en een groot aantal belangrijke nieuwsuitzendingen op haar cv.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.