cultuur

Nederlandse kinderen sporten tijdens de Koningsspelen

Door Arne Hankel - 26 april 2013

Ruim 1,3 miljoen kinderen in Nederland zullen vandaag tijdens de Koningsspelen gaan sporten. Iedere school heeft zijn eigen invulling gegeven aan deze ‘sportdag’. Scholen konden zich vrijwillig opgeven.

De Koningsspelen beginnen ’s morgens met een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers, bestaande uit brood, zuivel, fruit en beleg.

Officiële startsein

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima geven vanuit Enschede om 09.30 uur het officiële startsein, dat live op televisie is te zien. Zij zijn op de basisscholen De Triangel en Het Palet. Daar is ook het kinderkoor van Kinderen voor Kinderen, dat de Koningsspelen begint met een lied en een dans.

Het liedje Bewegen is gezond is geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Lucia Marthas.

De opening wordt live uitgezonden door het NOS Jeugdjournaal en het Schooltv-weekjournaal.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.