cultuur

Humberto Tan krijgt latenightshow bij RTL

Door Shari Deira - 30 mei 2013

Presentator Humberto Tan krijgt volgend televisieseizoen een eigen praatprogramma op RTL. In RTL Late Night ontvangt Tan gasten uit de politiek, sport en entertainment-industrie.

Het programma is te zien vanaf 22.30 tot 23.30 uur en wordt live uitgezonden vanuit de binnenstad van Amsterdam, meldt RTL donderdag.

Aanpak

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard zegt dat het programma in de lijn zal liggen van andere praatprogramma’s van de zender als Barend & Van Dorp, Villa BVD, VI Oranje en Wat Kiest Nederland.

RTL Late Night ligt in deze lijn, eveneens met een eigen aanpak en eigen perspectief. En met Humberto Tan als gastheer. Hij is adrem, sympathiek en heeft bewezen een zeer brede interesse te hebben, van sport tot showbizz en van politiek tot het bedrijfsleven.’

Strijd

Met het nieuwe programma gaat RTL de strijd aan met VARA-programma Pauw & Witteman, dat dagelijks ongeveer één miljoen kijkers heeft. Het programma van RTL begint een half uur voor Pauw & Witteman.

Het is niet de eerste keer dat Tan voor RTL presenteert. Hij presenteerde tot vorig jaar juli regelmatig RTL Boulevard. Tan is ook presentator bij BNR Nieuwsradio. Daar moest hij eerst stoppen omdat hij reclame maakt voor de Rabobank. Vanaf 1 juni presenteert hij wel een sportprogramma bij BNR.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.