cultuur

‘Kris Kross-rapper (34) overleden aan overdosis’

Door Shari Deira - 02 mei 2013

De Amerikaanse rapper Chris Kelly (34) van het rapduo Kris Kross heeft vlak voor hij overleed cocaïne en heroïne gebruikt. Hij is vermoedelijk overleden aan een overdosis.

Het lichaam van de rapper, die in 1992 bekend werd met het nummer ‘Jump’, werd woensdag gevonden in zijn huis in Atlanta.

Drugsgebruik

In een politierapport dat in handen is van entertainmentwebsite TMZ staat dat Kelly volgens zijn moeder, Donna Kelly, cocaïne en heroïne heeft gebruikt. Donna Kelly had haar zoon meegenomen naar Atlanta zodat hij kon herstellen van intensief drugsgebruik.

Ze belde ’s nachts 911 maar toen de hulpdiensten arriveerden was het al te laat. Zij hebben geprobeerd de rapper te reanimeren maar dat mocht niet baten. Zijn levenloze lichaam lag op de bank in het huis.

Herstellen

De rapper voelde zich volgens zijn moeder misselijk en duizelig voor hij bewusteloos raakte. Hij ging vaker naar zijn moeder om te herstellen.

Chris Kelly, beter bekend als Mac Daddy, scoorde op dertienjarige leeftijd de hit Jump samen met Chris Smith, bekend als Daddy Mac. Het nummer stond wekenlang op nummer-1 in de hitlijsten. Het rapduo ging mee met Michael Jackson op tournee.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.