cultuur

Sacha de Boer emotioneel bij laatste NOS-Journaal

Door Shari Deira - 03 mei 2013

Sacha de Boer heeft vrijdag 3 mei haar laatste NOS-Journaal gepresenteerd. Licht geëmotioneerd nam zij afscheid van haar collega’s en de kijker voor de mooie jaren.

‘Dit was het. Dit was mijn laatste NOS-journaal. Na negentien jaar nieuwslezer, negentien jaar dagelijks deadlines. Nu verlaat ik de tv-studios en trek de wijde wereld in. Ik ga terug naar wat ik oorspronkelijk al deed: fotografie,’ zei De Boer nadat ze haar laatste Journaal had gepresenteerd.

Emoties

Ze stond aan het eind van de uitzending niet alleen stil bij haar collega’s van de NOS maar ook die van AT5, Radio 10, RTL Nieuws en Nieuwslijn. Het laatste woord ging naar de kijkers en dat maakte emoties los bij de bekende nieuwslezer.

‘Dank ook aan u, de kijker: voor alle lieve kaartjes en e-mails. Dank voor het kijken, speciaal ook voor de kijkers op de Antillen en Suriname. Het ga u goed!’

Opvolger

Begin maart werd bekend dat De Boer zou stoppen als nieuwslezer bij het achtuurjournaal. Ze gaf aan toe te zijn aan een langzamere vorm van journalistiek. ‘Geen waan van de dag meer, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan.’

De Boer wordt opgevolgd door Annechien Steenhuizen. Zij presenteert Het Journaal afwisselend met Rob Trip.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.