cultuur

The Doors-toetsenist Manzarek (74) overleden

Door Marloes Derks - 21 mei 2013

Ray Manzarek, toetsenist en mede-oprichter van de band The Doors is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. Dit heeft zijn management maandagavond gemaakt. Manzarek leed aan kanker.

Manzarek richtte The Doors in 1965 op met zanger Jim Morrison. De band was erg succesvol in de jaren zestig en maakte naam met hits als L.A. Woman en Light My Fire. Op dit laatste nummer speelt het orgelspel van Manzarek een belangrijke rol.

Zanger

Manzarek probeerde band na het overlijden van Jim Morrison in 1971 bij elkaar te houden door zelf de rol van zanger op zich nemen, maar The Doors gingen in 1973 toch uit elkaar. In 1998 publiceerde Manzarek zijn biografie: ‘Light My Fire: My Life with the Doors.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.