cultuur

Ontvoerde Nederlanders in Jemen nog steeds niet terecht

Door Shari Deira - 16 juni 2013

De vrouw van het vermiste Nederlandse stel in Jemen werkt voor diverse Nederlandse media, waaronder Elsevier. Journalist Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen zijn vermoedelijk ontvoerd.

Naast Elsevier werkt Spiegel voor de NOS, NRC Handelsblad en de Wereldomroep. De twee wonen in de Jemenitische stad Sana’a.

Onderzoek

Spiegel en Berendsen worden al een week vermist en zijn volgens de politie waarschijnlijk ontvoerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt de vermissing van Nederlanders in Jemen maar wil er in het belang van het onderzoek niets over zeggen.

De twee verdwenen nadat ze hun huis in het Hadda-district in Sana’a hadden verlaten. Toen ze een paar dagen niet langs kwamen om hun hond te voeren, werd er alarm geslagen.

Ontvoeringen

Judith Spiegel schreef begin maart nog een artikel voor Elsevier over de opening van een museum over ex-president Ali Abdollah Saleh van Jemen. Op 30 mei verscheen de laatste weblog op haar website.

Jemen is al lange tijd berucht door ontvoeringen. Ontevreden stammen en extremisten ontvoeren buitenlanders om verschillende redenen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.