cultuur

Glee-acteur Cory Monteith (31) stierf aan overdosis

Door Servaas van der Laan - 17 juli 2013

De Canadese acteur en zanger Cory Monteith is overleden aan een overdosis heroïne in combinatie met alcohol. Autopsie van het lichaam van Monteith heeft dat duidelijk gemaakt.

Dat heeft de lijkschouwer in Vancouver laten weten.

Dubbelleven

Dat de 31-jarige acteur, bekend van de serie Glee, aan drugs en alcohol was verslaafd, liet hij al meerdere keren weten.

Toch dachten zijn collega’s in Los Angeles dat hij zijn verslaving had weten te overwinnen. In werkelijkheid leed hij een dubbelleven. Als hij terug was in Vancouver gebruikte hij naar hartelust drugs en alcohol en ging hij van feest naar feest.

Fataal

Die levensstijl werd de Canadees afgelopen weekend fataal. Hotelpersoneel Fairmont Pacific Rim vond de acteur zondagmorgen dood op zijn hotelkamer.

Hij had die avond nog bezoek gehad, maar werd alleen gevonden. Een bezoek eerder dit jaar aan een afkick-kliniek heeft Monteith niet meer kunnen helpen.

Drugsverslaafde

De ironie wil dat de Canadees binnenkort in de bios te zien is als drugsverslaafde in de film McCanick. Het zal de laatste rol zijn die de acteur ooit gespeeld heeft.

Glee wordt sinds 2010 op de Nederlandse televisie uitgezonden door RTL 5. Monteith was het hoofdpersonage van de serie in de rol van scholier en footballspeler Finn Hudson.

Monteith had een relatie met Glee-collega Lea Michele. Zij speelt Rachel Berry in de serie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.