cultuur

Man van tv-kok Nigella Lawson kondigt scheiding via media aan

Door Anna Vossers - 07 juli 2013

Multimiljonair en kunstverzamelaar Charles Saatchi, de echtgenoot van tv-kok Nigella Lawson, heeft zijn vrouw via de Britse krant Mail on Sunday laten weten dat hij een echtscheidingsprocedure is gestart. Hij is boos dat zij hem niet in het openbaar heeft verdedigd, nadat foto’s opdoken waarin hij haar op een terras bij de keel greep.

Lawson wil niets over het incident kwijt en heef geen contact meer met Saatchi, zegt de kunstverzamelaar tegen Mail on Sunday.

Kibbelen

Volgens de 70-jarige Saatchi waren Lawson en hij ‘speels aan het kibbelen’ en gaf de foto totaal ten onrechte het idee dat hij geweld tegen ‘de liefde van zijn leven’ gebruikte. Het nieuws dat hij een echtscheiding aanvraagt, moet volgens hem via de media bij de tv-kok aankomen.

Saatchi en Lawson trouwden bijna tien jaar geleden maar zijn volgens Saatchi het laatste jaar van elkaar vervreemd geraakt. Saatchi kreeg na het incident een waarschuwing van de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.