cultuur

Goed begin voor latenightshow van Humberto Tan

Door Shari Deira - 27 augustus 2013

De eerste aflevering van het nieuwe dagelijkse programma van RTL is goed bekeken. Liefst 734.000 televisiekijkers stemden maandagavond af op RTL Late Night.

Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dinsdag dat de eerste aflevering van het programma, gepresenteerd door Humberto Tan, meer kijkers trok dan EO-programma Knevel en Van den Brink (718.000).

Gast

Het programma van Tan was niet het best bekeken actualiteitenprogramma van de avond. Nieuwsuur deed het met 764.000 kijkers net iets beter. Het Journaal trok zoals gebruikelijk de meeste kijkers: 1.843.000.

In de eerste aflevering waren zanger Jan Smit, oprichter Coen van Veenendaal van de Alpe d’Huzes en lingerieontwerpster Marlies Dekkers aanwezig. Ook was er een discussie tussen journalist John van den Heuvel en advocaat Nico Meijering.

Opvolger

Met de talkshow van Tan heeft RTL een opvolger van het populaire programma Barend & Van Dorp. Volgens de zender moet RTL Late Night in lijn liggen met programma’s als Villa BVD, VI Oranje en Wat Kiest Nederland.

Grote concurrent voor Humberto Tan is VARA-programma Pauw & Witteman, dat een half uur later begint. Dat programma, dat nu nog met zomerstop is, trekt dagelijks zo’n één miljoen kijkers.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.