cultuur

Voetbal International praat door over homo’s en voetbal

Door Anna Vossers - 09 augustus 2013

Het RTL-programma Voetbal International maakt vrijdagavond een uitzending over homo’s in het voetbal. Naar aanleiding van de commotie die ontstond door de uitspraken van voetbalcommentator René van der Gijp praten twee homoseksuele ex-profvoetballers over het thema.

Ex-profvoetballers John de Bever en Arnold Smit schuiven aan bij presentatoren Johan Derksen en Wilfred Genee. Ook is er een vertegenwoordiger van homobelangenorganisatie COC.

Gedoe

Afgelopen week ontstond ophef over uitspraken van oud-international en voetbalcommentator René Van der Gijp. Die reageerde in het programma op beelden van de KNVB-boot op de Gay Pride in Amsterdam. De KNVB wil het taboe rond homoseksualiteit in het voetbal graag doorbreken.

Maar van Van der Gijp ‘hoeft dat niet zo’, zei hij na het zien van de beelden van de voetbalboot. ‘Dat gedoe met voetballers die uit de kast moeten komen. Laten we gewoon weer even normaal doen, er zijn gewoon weinig homofiele voetballers,’ aldus Van der Gijp. Volgens hem werden homo’s liever kapper.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.