cultuur

John de Mol ‘extreem enthousiast’ over Emmy voor The Voice

Door Shari Deira - 23 september 2013

John de Mol heeft een Emmy gewonnen voor zijn succesvolle programma The Voice, de Amerikaanse versie van The Voice of Holland. De muzikale talentenjacht won de prestigieuze televisieprijs in de categorie Outstanding Reality-Competition Program.

De prijs werd zondag (lokale tijd) uitgereikt. The Voice versloeg The Amazing Race, Dancing With the Stars, Project Runway, So You Think You Can Dance en Top Chef.

Populair

In een reactie tegenover RTL Nieuws spreekt De Mol van ‘een nieuwe dimensie van blijheid’. ‘Ik heb met The Voice en andere programma’s best veel prijzen gewonnen in Europa, maar een Emmy in Amerika dat is toch wel bijzonder.’

Hoewel The Voice ook in Amerika populair is, was het programma geen favoriet in deze categorie. The Amazing Race, vergelijkbaar met het Nederlandse Peking Express, heeft de Emmy al acht keer gewonnen en was ook dit jaar weer de ‘absolute favoriet’. De Mol was naar eigen zeggen ‘extreem enthousiast’ omdat hij niet verwachtte dat The Voice zou winnen.

The Voice wordt in de Verenigde Staten uitgezonden door NBC. Blake Shelton, Christina Aguilera, CeeLo Green en Adam Levine zijn dit seizoen de coaches. De show wordt gepresenteerd door Carson Daly.

Prijs

In de categorie beste comedyserie won Modern Family een Emmy. Het is voor de vierde keer op rij dat de serie, die in Nederland wordt uitgezonden door RTL5, de prijs in de wacht sleept.

Breaking Bad won voor de eerste keer een Emmy in de categorie beste dramaserie. De serie is in Nederland te zien op de VPRO en gaat over een scheidkundeleraar die drugs produceert en verkoopt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.