cultuur

Ster in de ruit van boekhandel na opmerking over armen

Door Servaas van der Laan - 13 september 2013

Monique Burger, eigenaar van de Nieuwe Boekhandel in Amsterdam, heeft haar opmerking over armen met een ster in de ruit van haar zaak moeten bekopen. Ook zou de tekst ‘verboden voor armen’ op de boekhandel zijn geklad.

De Nieuwe Boekhandel bevestigt tegenover elsevier.nl dat er een barst in de ruit is aangetroffen, maar wil verder niet op de zaak ingaan. De schade werd vrijdag voor het eerst gemeld door twitteraars.

Verboden voor armen

‘In de ruit van De Nieuwe Boekhandel zit een barst. Verf is weggehaald,’ twittert Metro-verslaggever Marlies Dinjens.

Volgens schrijver Johan Fretz is de zaak van Burger in de nacht van donderdag met vrijdag met verf ondergeklad. ‘Winkel Monique Burger zit bij mij in de buurt. Fiets er net langs, is ondergeklad met ‘Verboden voor Armen’. Dit loopt nu echt uit de hand.’ schrijft Fretz op Twitter.

Armen

De ophef ontstond donderdag nadat Burger in een column haar verbazing uitsprak over de vele arme en onbeschofte mensen die in haar zaak het Droomboek komen ophalen.

‘Ongeschoren, ongewassen, ongekamd, dik, uitgezakt, kreupel, rotte tanden, stinkend, met looprekken en hulpmiddelen die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gezien. Ik neem het ze niet kwalijk. Dit is echte armoede, zoals ik het eigenlijk nooit zie,’ schreef Burger. Het reactieforum onder het stuk was al gesloten vanwege de vele persoonlijke aanvallen aan het adres van Burger.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.