cultuur

‘Uitgeverij Sanoma stopt met Nieuwe Revu, Flair en Viva’

Door Shari Deira - 20 september 2013

Uitgeverij Sanoma moet vanwege de terugloop van advertentieverkoop stoppen met drie tijdschriftentitels. Ingewijden zeggen dat Sanoma niet meer verder gaat met Nieuwe Revu, Flair en Viva.

Dat meldt de NOS vrijdag. Naast de de teruglopende inkomsten uit advertenties drukt de aankoop van SBS in 2011 voor ruim 1 miljard euro zwaar op de balans van het bedrijf.

Bezuinigingsronde

Vrijdagochtend meldde Het Financieele Dagblad al dat Sanoma een grote ontslagronde zou voorbereiden bij haar Nederlandse tijdschriftenafdeling.

Het is nog onduidelijk om hoeveel banen het gaat, maar het bedrijf zou collectief ontslag hebben aangevraagd voor een bezuinigingsronde van ‘ongekende omvang’.

Gesprek

Eind oktober presenteert Sanoma de derde kwartaalcijfers en wordt er uitsluitsel gegeven. Begin november zijn de vakbonden uitgenodigd voor een gesprek. Een woordvoerder van Sanoma laat weten niet te kunnen reageren.

Sanoma is onder meer uitgever van Libelle, Margriet en Donald Duck en is eigenaar van nu.nl en SBS. Begin deze maand maakte het bedrijf bekend te stoppen met vorig jaar gelanceerde vrouwentijdschrift Fab.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.