cultuur

Boek over René van der Gijp wint NS Publieksprijs 2013

Door Shari Deira - 15 oktober 2013

Het boek Gijp van journalist Michel van Egmond heeft de NS publieksprijs 2013 gewonnen. Het relaas over oud-voetballer, voetbalanalist en mediafenomeen René van der Gijp kreeg 40 procent van de stemmen en mag zich daarmee Boek van het Jaar noemen.

Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in VARA-programma De Wereld Draait Door.

Van Egmond kreeg een sculptuur van Jeroen Henneman, een bedrag van 7.500 euro en een eersteklasjaarabonnement van de NS. Een recordaantal van ruim 96.000 stemmen is dit jaar uitgebracht voor de 27ste  editie van de literaire publieksprijs.

Wederopstanding

Andere boeken die dit jaar in aanmerking kwamen voor de prijs waren Aan niemand vertellen van Simone van der Vlugt, De voedselzandloper van Kris Verburgh, Dit zijn de namen van Tommy Wieringa, De vergelding van Jan Brokken en Reizen zonder John van Geert Mak.

Gijp gaat over ‘de opkomst, neergang en wederopstanding’ van Van der Gijp. Het boek stond vorig jaar zeven weken op de eerste plek in De Besteller 60. Er werden al ruim 250.000 exemplaren van het boek verkocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.