cultuur

Ideeën en werkelijkheid: bundel over immigratie en EU

Door Lucas Gasthuis - 04 oktober 2013

De bundel Ideeën en werkelijkheid over immigratie, Europese Unie en ontwikkelingssamenwerking bevat teksten die zijn uitgesproken op het besloten colloquium dat werd gehouden ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Frits Bolkestein.

De drie voornaamste thema’s die in het boek aan de orde komen, zijn immigratie, de Europese Unie en ontwikkelingssamenwerking.

Bijdragen

De bijdragen zijn van Hala Naoum Néhmé, Nausicaa Marbe, Herman Vuijsje, Martin Sommer, Derk Jan Eppink, René Leegte, Joshua Livestro, Joost Lagendijk, Jan Pronk, Paul Hoebink, Arend Jan Boekestijn en uiteraard Frits Bolkestein zelf.

Bolkestein was leider van de VVD, staatssecretaris, minister en eurocommissaris en speelt een prominente rol in het publieke debat. In 2013 publiceerde hij zijn memoires in weekblad Elsevier en in 2011 nodigde Elsevier hem uit om de jaarlijkse H.J. Schoo-lezing te houden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.