cultuur

Witte Huis moet reageren op petitie voor uitzetting Justin Bieber

Door Shari Deira - 29 januari 2014

De arrestatie van tieneridool Justin Bieber houdt de Amerikanen nog steeds bezig. Een petitie om de Canadees het land uit te zetten is meer dan 100.000 keer ondertekend, wat betekent dat het Witte Huis een reactie moet geven.

‘Wij, de bevolking van de Verenigde Staten, vinden dat wij niet goed worden vertegenwoordigd in de wereld van popmuziek,’ staat boven de petitie op een website van het Witte Huis, die 100.303 keer is ondertekend.

Veiligheid

‘Wij vinden dat dat de gevaarlijke, roekeloze, destructieve en drugs gebruikende Justin Bieber het land moet worden uitgezet en zijn greencard moet worden ingetrokken. Hij is niet alleen een bedreiging voor onze veiligheid, maar hij is ook een slechte invloed op de jeugd van onze natie.’

De negentienjarige Bieber werd vorige week opgepakt, omdat hij zou hebben deelgenomen aan een illegale straatrace. Ook was hij onder invloed van verschillende verdovende middelen. Bieber mocht de gevangenis verlaten, nadat hij een borgsom had betaald van 2.500 dollar.

Intussen hebben fans van Bieber een tegenpetitie opgericht, waarin wordt opgeroepen de popster niet uit te zetten. Die oproep is slechts honderden keren ondertekend.

Star Wars

Het komt vaker voor dat het Witte Huis moet reageren op opmerkelijke petities. Zo moest het Witte Huis vorig jaar een reactie geven naar aanleiding van een petitie van Star Wars-fans die wilden dat Amerika een Death Star, een ruimtestation uit de film, zou bouwen.

Tot begin vorig jaar moest het Witte Huis al reageren bij 25.000 handtekeningen, maar die drempel is toen verhoogd naar 100.000.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.