cultuur

De carrièrestap van George W. Bush: kunstexposities

Door Nadia Stolk - 25 februari 2014

De schilderende Amerikaanse oud-president George W. Bush gaat in april voor het eerst zijn schilderkunst exposeren. De expositie heet ‘De kunst van het leiderschap: de persoonlijke diplomatie van een president’.

Op de expositie zullen wel 24 portretten te zien zijn van de hand van Bush, schrijft de Amerikaanse krant USA Today dinsdag.

Expositie

De schilderijen van Bush zullen in beeld brengen hoe de oud-president banden smeedde met andere wereldleiders om het internationaal beleid te vormen en Amerikaanse belangen te bevorderen in het buitenland.

Naast schilderijen worden ook persoonlijke voorwerpen en foto’s van Bush tentoongesteld. Verder komen de gedachten van de oud-president aan bod.

Hobby

Na zijn presidentschap (2001-2009) pakte Bush het schilderen op. Hij schilderde vooral honden, waaronder zijn Schotse Terriër Barney, die vorig jaar overleed.

Later begon hij te experimenteren met dorre Texaanse landschappen en stillevens. Ook verschenen er portretten van Bush in bad en onder de douche, die verbazing wekte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.