cultuur

Wie maken er kans op een Oscar? De winnaars volgens Google

Door Shari Deira - 27 februari 2014

De Oscars worden zondag uitgereikt in Los Angeles en zoals gebruikelijk wordt er veel gespeculeerd over wie er met de felbegeerde filmprijs naar huis gaan. Google wilde dat ook weten en heeft onderzoek gedaan.

Op basis van pieken in het zoekverkeer gerelateerd aan de Oscars en het analyseren van wereldwijde trends in zoekopdrachten heeft de zoekmachine een lijst met potentiële winnaars samengesteld. Hier volgen de winnaars in de belangrijkste categorieën.

Beste Film

De genomineerden in deze categorie: The Wolf of Wall Street, American Hustle, Captain Philips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Nebraska, Philomena en 12 Years a Slave.

Beste Acteur

De genomineerden in deze categorie: Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street), Christian Bale (American Hustle), Bruce Dern (Nebraska), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) en Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club)

Beste Actrice

De genomineerden in deze categorie zijn: Cate Blanchett (Blue Jasmine), Sandra Bullock, Judi Dench (Philomena), Amy Adams (American Hustle) en Meryl Streep (August: Osage County).

Beste mannelijke bijrol

De genomineerden in deze categorie zijn: Barkhad Abdi (Captain Philips), Bradley Cooper (American Hustle), Jared Leto (Dallas Buyers Club), Michael Fassbender (12 Years a Slave) en Jonah Hill (The Wolf Street).

Beste vrouwelijke bijrol

De genomineerden in deze categorie zijn: Sally Wakins (Blue Jasmine), Lupita Nyong’o (12 Years a Slave), Julia Roberts (August: Osage County), Jennifer Lawrence (American Hustle) en June Squibb (Nebraska).

Beste Regie

De genomineerden in deze categorie zijn: David O. Russell (American Hustle), Alfonso Cuarón (Gravity), Alexander Payne (Nebraska), Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street) en Steve McQueen (12 Years a Slave).

Volg Shari Deira op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.