cultuur

Gemengde reacties op songfestivallied Calm After The Storm

Door Anna Vossers - 12 maart 2014

Zangers Ilse DeLange en Waylon zongen woensdag voor het eerst op televisie het nummer Calm After The Storm, waarmee zij in mei Nederland vertegenwoordigen op het 59ste Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. De reacties op het countrynummer zijn wisselend.

De twee speelden een akoestische versie van het nummer in De Wereld Draait Door. Zij zeggen dat het het mooiste nummer is van de 28 liedjes die zij samen opnamen als het gelegenheidsduo The Common Linnets.

Geen standaard Songfestivalliedje

‘We wilden niet vervallen in de duetvorm, maar allebei het hele lied zingen. Sommigen zullen zeggen dat een ander nummer meer voor de hand lag voor het Songfestival. Nou en,’ zei DeLange.

Nederland staat op 6 mei in de eerste halve finale en neemt het daarin onder meer op tegen Zweden, IJsland, Rusland, Estland, België, Moldavië en Oekraïne. Twee dagen later staat de tweede halve finale gepland en op 10 mei is de finale.

DeLange zegt zeker voor de winst te gaan: ‘Ik ben hartstikke fanatiek. Potverdorie kom op, we doen het niet voor de hobby.’

Reacties

De eerste reacties op het nummer zijn wisselend. Paul de Leeuw noemt het nummer ‘mooi en onderscheidend’, maar vindt dat de twee nog meer als een duo moeten overkomen en meer moeten stralen.

Cabaretier Dolf Jansen noemt het nummer ‘te mooi voor het Songfestival’, zanger Jim Bakkum vindt het zonde dat Europa maar één nummer van het duo te horen krijgt, radiopresentator Sander de Heer is ‘nog niet overtuigd’.

 

 

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.