cultuur

Lied songfestival op weg naar koppositie hitlijst

Door Tomasz Blom - 13 maart 2014

Na de akoestische presentatie woensdagavond van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival lopen de meningen sterk uiteen. Toch lijkt het erop dat het nummer Calm After The Storm van The Common Linnets, de formatie van Ilse DeLange en Waylon, de eerste plek in de Nederlandse hitlijsten gaat veroveren.

Het songfestivallied werd met gemengde gevoelens ontvangen. Journalist Cornald Maas, die samen met Jan Smit het commentaar verzorgt bij het Songfestival, noemde het nummer er ‘ontzettende gewaagde keuze’. Muziekproducent Eric van Tijn ‘mist een hoogtepunt’.

Desondanks konden Ilse DeLange en Waylon rond middernacht twitteren: ‘Nummer 1! Yes, our dreams will be sweet!’.

iTunes

De officiële versie van Calm After The Storm, die straks ook te horen zal zijn in Kopenhagen tijdens het Songfestival, is pas vrijdag te koop. Donderdagochtend heeft deze versie zijn radiodebuut tijdens de uitzending van De Gouden Uren op Radio 2.

Het nummer werd na afloop van de akoestische presentatie bij De Wereld Draait Door toch al zo vaak besteld in de online muziekwinkel iTunes, dat het de eerste plek veroverde in de iTunes-lijst van woensdag.

Volgende week vrijdag wordt bekend of The Common Linnets daadwerkelijk boven aan de hitlijsten zullen staan.

Voor de winst

Ilse de Lange en Waylon gaan op 6 mei in de eerste halve finale de strijd aan. Op 10 mei is de finale. DeLange heeft al aangegeven ‘harstikke fanatiek’ te zijn en voor de winst te willen gaan.

Vanavond kiezen de Duitsers in een liveshow de mogelijke concurrent van het Nederlandse duo. Op 16 maart vindt in het Antwerpse Sportpaleis de finale plaats van de Belgische selectierondes voor het Songfestival.

Bekijk hier de video:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.