cultuur

‘Vriendin Mick Jagger dood gevonden met shawl om haar nek’

Door Servaas van der Laan - 17 maart 2014

Het Amerikaanse model en mode-ontwerper Luann Bambrough, beter bekend als L’Wren Scott, is in haar appartement in New York dood aangetroffen. De 49-jarige vriendin van Mick Jagger werd gevonden met een shawl om haar nek.

Dat meldt nieuwszender CNN.

Shawl

De assistent vond de vrouw maandag in haar appartement. Ze hing aan een deurknop met een shawl om haar nek,’ weet een bron rond het onderzoek aan de nieuwszender te melden.

Er waren geen sporen van inbraak en de politie heeft geen afscheidsbrief gevonden. Scott stuurde maandagochtend een sms’je naar haar assistent met het verzoek ‘even langs te komen’.

Verslagen

Toen de assistent aankwam vond ze Scott dood in de woonkamer van haar appartement in Manhattan. Hierop belde ze onmiddellijk de politie. De doodsoorzaak van de ontwerper is nog niet officieel vastgesteld.

Volgens een woordvoerder van Mick Jagger is de zanger volledig geshockeerd en verslagen door het nieuws. De zeventigjarige zanger was meer dan tien jaar samen met Scott. Hij zou op het punt hebben gestaan met haar te trouwen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.