cultuur

Lichaam Peaches Geldof vrijgegeven, doodsoorzaak blijft raadsel

Door Shari Deira - 10 april 2014

De politie heeft het lichaam van Peaches Geldof (25) vrijgegeven, zodat de familie afscheid kan nemen. Waaraan de jonge vrouw is overleden, is nog onduidelijk.

Geldof, dochter van de Ierse popmuzikant Bob Geldof, werd maandag dood gevonden in haar huis in Wrotham. Ondanks een lijkschouwing is de doodsoorzaak nog steeds niet duidelijk.

De familie wacht nu op de uitslag van het toxicologisch onderzoek, die wordt over twee tot drie weken verwacht. Daarbij wordt onderzocht of er lichaamsvreemde stoffen zijn.

Eetstoornis

Er waren zorgen over de gezondheid van de jonge Geldof, omdat zij alleen nog maar sapjes zou drinken. Als iemand zei dat ze eetstoornis had, ontkende ze dat. Geldof wilde naar eigen zeggen alleen een gezondere levensstijl aannemen, met minder ‘pizza en patat’.

Haar moeder, die in 2000 overleed aan een drugsoverdosis, leed ook aan een eetstoornis. Bekenden zeggen in Britse media dat zij hun zorgen hebben geuit over het gewichtsverlies van Geldof. Ze zag er op foto’s ook dun uit.

Behalve de dochter van Bob Geldof, was Peaches ook presentatrice en schreef ze een column. Ze was getrouwd met Thomas Cohen, zanger van de Scum, en samen kregen ze twee zoontjes.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.