cultuur

PowNews stopt als dagelijks nieuwsprogramma

Door Shari Deira - 22 april 2014

PowNews stopt aan het eind van dit jaar als dagelijks nieuwsprogramma. De rubriek gaat verder als een wekelijks programma op donderdagavond, dat drie kwartier zal duren.

PowNed-voorzitter Dominique Weesie zegt dinsdag tegen The Post Online dat het programma wordt ‘gegijzeld’ door zijn eigen succes. Aan het eind van het jaar zijn er ruim zeshonderd uitzendingen geweest.

Formats

Weesie zegt dat er door de dagelijkse uitzending van PowNews nauwelijks geld is om andere programma’s te maken. Door van de nieuwsrubriek een wekelijks programma te maken, komt er geld vrij voor tien nieuwe formats.

‘We konden naast PowNews altijd nog een paar losse programma’s maken, zoals de talkshow op Ibiza, maar dan was het geld wel op,’ zegt Weesie.

Kijker

PowNed werkt onder meer aan een wekelijks praatprogramma. De signatuur van het programma zal ‘niet al te links’ zijn.

‘Met de dagelijkse editie wilden we ons bewijzen en hadden we een dagelijkse afspraak met de kijker. Nu na 4,5 jaar, gaan we verder kijken en andere dingen doen. Dat betekent minder PowNews.’ Het programma is nu nog elke werkdag een kwartier te zien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.