cultuur

‘Spaanse actrice Penélope Cruz nieuwe Bondgirl’

Door Servaas van der Laan - 11 april 2014

De Spaanse actrice Penélope Cruz (39) wordt vrijwel zeker één van de vrouwelijke personages in de vierentwintigste James Bond-film. Haar naam prijkt op het definitieve castingschema van producent Sony.

Dat heeft het Franse filmtijdschrift Première onthuld.

Echtgenoot

In het uitgelekte schema van regisseur Sam Mendes staat de naam van Cruz naast die van Daniel Craig (007), Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Miss Moneypenny) en Ben Whishaw (Q). Aangezien de andere namen bevestigd zijn, lijkt ook de Spaanse actrice een zekerheid te zijn.

De man van Cruz, Javier Bardem, speelde in de vorige Bond-editie Skyfall nog de antagonist van agent 007. Hoe de nieuwe Bondfilm gaat heten, is nog onbekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.