cultuur

Tweede school maakt bezwaar tegen RTL-pestprogramma

Door Shari Deira - 09 april 2014

Opnieuw heeft een school bezwaar gemaakt tegen het nieuwe RTL-programma Project P: stop het pesten. Het Goese Lyceum is het niet eens met de werkwijze van producent Sky High.

De school dreigde Sky High en RTL voor de rechter te slepen als zij de beelden zouden uitzenden. RTL heeft toen besloten de opnames niet uit te zenden, zegt rector Leo de Kraker.

Beelden

Vorige week ontstond er commotie toen het Einstein Lyceum in Hoogvliet niet te spreken was over de aanpak van de makers van Project P. Een jongen die wordt gepest, heeft drie weken lang geheime opnames gemaakt.

De programmamakers willen de pesters met deze beelden confronteren en hopen zo een eind te maken aan het pesten. De schoolleiding wilde hier niet aan meewerken, waarop de makers van het programma besloten de scholieren op straat te overvallen en de beelden te laten zien.

Sky High liet in een reactie weten dat de kinderen niet herkenbaar in beeld worden gebracht, maar desondanks eist de school dat de beelden niet worden gebruikt. ‘Een kind moet zich op school vrij kunnen voelen en bewegen. Dat kan niet als later blijkt dat je lange tijd stiekem bent gefilmd,’ zegt de schoolleiding.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.