cultuur

Hoe gaat het nu verder met tafelspringer RTL Late Night?

Door Shari Deira - 13 mei 2014

Televisieprogramma RTL Late Night doet aangifte tegen de man die tijdens de live-uitzending op een tafel sprong. Hierdoor sneuvelde een aantal glazen en raakte een tafel beschadigd.

De man is een 23-jarige Amsterdammer en hij zit nog vast in het politiebureau. Hij wordt maandag verhoord.

Studio

Ilse de Lange en Waylon waren maandag te gast bij RTL Late Night om te praten over hun deelname aan het Eurovisiesongfestival. Plotseling sprong een man op een tafel, wat leidde tot commotie in de studio in het Amsterdamse American Hotel.

De beveiliging wist de man snel te overmeesteren en droeg hem over aan de politie. Presentator Humberto Tan zei tijdens de uitzending dat er iets was omgevallen, maar televisiekijkers hadden door dat er meer aan de hand was.

Via Twitter werden al snel screenshots en fragmenten verstuurd van het incident.

Vermoorden

De politie laat weten dat de man waarschijnlijk na verhoor met een proces-verbaal naar huis wordt gestuurd. Het is nog onduidelijk wat hij met zijn actie wilde bereiken, maar het lijkt er niet op dat hij iemand wilde bedreigen of vermoorden.

Na de uitzending reageerde Tan wel op het incident.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.