cultuur

Ons IQ: alles over verstand, emotie en intuïtie

Door Lucas Gasthuis - 08 mei 2014

Waar zit intelligentie, is het ene ras slimmer dan het andere en wat houdt zwak- en hoogbegaafd in? Menselijke intelligentie heeft vele gezichten en is in de moderne maatschappij misschien wel de belangrijkste capaciteit die een mens heeft.

In de 100 pagina’s dikke Speciale Editie Ons IQ brengt de redactie van Elsevier alle facetten van intelligentie in woord en beeld.

Brein

De routekaart van het brein, de acht intelligenties van Howard Gardner en ‘slimme’ dieren komen onder meer aan bod in Ons IQ. Daarnaast zijn er interviews te lezen met vooraanstaande breinonderzoekers en portretten van hoogbegaafden te zien.

Verder onthult de Speciale Editie de werking van een echte IQ-test en kunt u zelf aan de slag met de breinbrekers van Ivan Moscovich. U leest in Ons IQ bovendien hoe u slimmer wordt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.