cultuur

Waar is Waylon? Na succes Common Linnets is zanger spoorloos

Door Tom Reijner - 28 mei 2014

Het lied ‘Calm after the storm’ werd na de tweede plek op het Eurovisiesongfestival eerder deze maand een enorme hit in Europa. Ilse DeLange en Waylon zeiden daarop erg veel zin te hebben in de optredens die zij kregen aangeboden.

Maar nu lijkt de succesvolle gelegenheidsformatie The Common Linnets al weer ontbonden.

Prioriteit

In elk geval ontbreekt Waylon bij optredens en interviews. Fans begrijpen er helemaal niets van. ‘Als je album op nummer vijf in de wereldlijst staat, geef je daar toch prioriteit aan en wil je daarvan genieten,’ zeggen liefhebbers van zijn muziek op sociale media.

Op Twitter (#waariswaylon) vragen mensen zich af waar hij toch gebleven is, zeker omdat hij op datzelfde medium al een week afwezig is.

Geruchten

Zijn afwezigheid maakt geruchten los, schrijft De Telegraaf woensdag. Zo zouden The Common Linnets zijn ‘overrompeld’ door het succes. Waylon zou afspraken hebben staan die hij na moest komen, terwijl Ilse DeLange graag het album wil promoten.

De rol van Waylon is intussen overgenomen door Jake Etheridge, een Amerikaanse artiest. Samen met hem trekt DeLange nu door Europa om het album, waaraan ook Waylon driftig meewerkte, te promoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.