cultuur

Rik Kuethe overhandigt boek aan Amerikaanse ambassadeur

Door Lucas Gasthuis - 24 juni 2014

Elsevier-redacteur Rik Kuethe heeft dinsdagavond zijn boek De adelaars van het Witte Huis overhandigd aan de Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas. In het boek beschrijft Kuethe het leven van alle naoorlogse ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten.

‘Het leven optekenen van deze twintig ministers van Buitenlandse Zaken na de Tweede Wereldoorlog heeft met teruggebracht naar grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, in de tijd dat zij dienden,’ zei Kuethe op de residentie van Broas in Den Haag.

Begrip

Broas schreef het voorwoord in het boek van Amerika-kenner Kuethe. Hij schrijft: ‘De adelaars van het Witte Huis biedt inzicht in de wijze waarop de belangrijkste Amerikaanse officials die waren betrokken bij het buitenlandse beleid, hebben gesteund op onze relatie met Nederland.’

Het boek van Kuethe ‘draagt bij tot ons begrip van de wijze waarop verschillende Amerikaanse regeringen hebben samengewerkt met hun Nederlandse tegenvoeters’. Kuethe overhandigde dinsdag het eerste exemplaar aan Broas.

‘Het doet mij veel plezier om het eerste exemplaar van het boek De adelaars van het Witte Huis aan u te overhandigen,’ zei Kuethe.

Bewaken

De minister van Buitenlandse Zaken geeft leiding aan het oudste departement van de Amerikaanse overheid. Hij staat daarmee boven zijn collega-ministers in het kabinet van de president van de Verenigde Staten.

Namens het Witte Huis is de Secretary of State degene die de positie van Amerika als grootmacht in de wereld moet bewaken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.