cultuur

Vrouw acteur Rik Mayall weet oorzaak van zijn plotselinge dood

Door Tom Reijner - 12 juni 2014

Het mysterie rond de onverwachte dood van de Britse acteur Rik Mayall is nog altijd niet opgelost, maar Barbara Robbin denkt te weten waaraan haar man, de Britse acteur Rik Mayall, is overleden.

Volgens Robbin is de 56-jarige acteur gestorven door een hartaanval na een rondje joggen maandagmorgen, melden Britse media donderdag.

Onderzoek

De uitspraak van de vrouw volgt op het nieuws dat het autopsie-onderzoek op het lichaam van Mayall donderdag geen duidelijkheid bood over de precieze doodsoorzaak.

Er wordt meer onderzoek uitgevoerd. De resultaten daarvan worden pas over een paar weken bekend. Het enige dat zeker is, is dat de acteur thuis is gestorven.

Een dag eerder werd Mayall nog gefotografeerd tijdens het uitlaten van zijn hond. Vorige week was The Young Ones-acteur in Portugal voor de opnames van de Nederlandse film De Ontsnapping.

Student

Mayall werd vooral bekend van zijn rol van ultralinkse student in The Young Ones. Goede vriend Adrian Edmonson speelde ook in de serie. Het duo speelde in de jaren negentig in de populaire serie Bottom.

Beide series werden in Nederland uitgezonden door de VPRO. Mayall verscheen diverse keren in de series Blackadder en The New Statesman. De afgelopen jaren was hij vooral een bekende stem in de serie Shoebox Zoo en in Britse reclamespotjes.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.