cultuur

Andries Knevel maakt excuses voor ongepaste vraag vliegramp

Door Bob Pierik - 29 juli 2014

Andries Knevel heeft spijt van een vraag die hij aan een nabestaande van de vliegtuigramp in Oekraïne heeft gesteld in het praatprogramma Knevel en Van den Brink. Dat liet hij via Twitter weten na de uitzending van het programma, dat in het teken stond van de vliegramp.

De televisiepresentator vroeg onder meer aan de zus van een overledene hoe ze dacht dat haar broer er aan toe zou zijn na een val van 10 kilometer hoogte. Die vraag leidde tot veel woedende reacties op sociale media.

Knevel stelde de vraag tijdens de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van het praatprogramma Knevel en Van den Brink, dat hij samen met Tijs van den Brink presenteert.

Gevoelig

Het is niet de eerste keer dat een journalist excuses maakt voor ongepaste berichtgeving rondom de vliegramp. Zo maakte televisieprogramma EenVandaag excuses nadat verslaggever Caroline van den Heuvel een passage uit een dagboek van een overledene voorlas.

Journalist Colin Brazier van SkyNews pakte tijdens het filmen op de rampplek een aantal persoonlijke bezittingen op en concludeerde meteen: ‘Ik geloof niet dat we dit moeten doen.’ Later schreef hij een excuusbrief die in de Britse krant The Guardian werd gepubliceerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.