cultuur

Drummer Tommy Ramone (62) van The Ramones overleden

Door Shari Deira - 12 juli 2014

Tommy Ramone van de Amerikaanse punkrockgroep The Ramones is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was het laatste levende bandlid dat er vanaf begin af aan bij was. De drummer is 62 jaar geworden.

Het overlijden is zaterdag via de officiële Twitter-account van de band bekendgemaakt. Tommy Ramone, zijn echte naam was Thomas Erdelyi, is overleden in zijn huis in New York.

Albums

Erdelyi werd geboren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en emigreerde in 1957 naar de Verenigde Staten. Hij was eigenlijk manager van de band, maar nam bij gebrek aan een drummer plaats achter het slagwerk.

De drummer was te horen op de albums Ramones (1976), Leave Home (1977) en Rocket to Russia (1977). Hierna hielp hij nog bij de productie van het album Too Tough to Die. The Ramones gingen in 1996 uit elkaar na een optreden in Hollywood.

De originele bandleden zijn nu allemaal overleden. Leadzanger Joey Ramone stierf op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van lymfoomkanker, bassist Dee Dee overleed door een overdosis en gitarist Johnny door prostaatkanker.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.