cultuur

Programmamaker Menno Buch op 62-jarige leeftijd overleden

Door Shari Deira - 08 juli 2014

Programmamaker Menno Buch is dinsdag overleden aan de gevolgen van kanker. Hij maakte diverse televisieprogramma’s, waaronder Buch in de Bajes. Buch is 62 jaar geworden.

‘Gedwongen door zijn duivelse ziekte’ heeft hij ‘afscheid genomen van het leven’, laat zijn vrouw weten in een verklaring. RTL, dat zijn laatste programma Buch in de Bajes uitzond, meldt het overlijden ook.

Programma’s

Buch werd bekend om zijn omstreden programma’s, zoals Sex Voor De Buch en Sex Na De Buch. Hij kwam ook in het nieuws door vermeende belastingfraude als eigenaar van een telefoonseksbedrijf.

Artsen constateerden in 2010 tongkanker bij Menno Buch, maar de programmamaker genas. In 2012 werd opnieuw kanker geconstateerd, dit keer in de halsstreek van Buch. Hiervoor moest hij een aantal ingrijpende operaties ondergaan.

‘Het is heel vreemd, maar na mijn ziekte heb ik gewoon weer de power. Ook de artsen staan van mij te kijken. Ik ben een medisch wonder,’ zei Buch toen. De kanker keerde echter weer terug.

Broer

Buch werd eind februari van dit jaar overvallen in zijn huis. Drie of vier gemaskerde mannen namen onder meer een verzameling horloges mee. Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de overval.

Menno Buch was de broer van schrijver, verzamelaar en tv-maker Boudewijn Büch. Die stierf in november 2002 aan een hartstilstand.

Buch en zijn vrouw over de gevolgen van zijn ziekte:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.