cultuur

Wat voor u? Neverland van Michael Jackson te koop

Door Shari Deira - 31 juli 2014

U moet er wat voor over hebben, maar dan heeft u ook wat: voor 30,3 miljoen dollar (omgerekend ruim 22 miljoen euro) kunt u de trotse eigenaar zijn van Neverland, het themapark waar Michael Jackson woonde.

Het themapark is in handen van Colony Capital LLC, dat het park in 2008 voor ongeveer 17,5 miljoen euro in handen kreeg. Het bedrijf zet het terrein nu de vastgoedmarkt langzaam aantrekt, te koop.

Waarde

Colony Capital LLC heeft het terrein in Californië teruggebracht ‘in de originele elegante’ staat zoals Michael Jackson het heeft bedoeld, meldt Businessweek. Het bedrijf wil geen vraagprijs noemen, maar Neverland heeft een waarde van ruim 22 miljoen euro.

Diverse artiesten en buitenlandse investeerders zouden al interesse hebben getoond in Neverland. Het kan eventueel een toeristische attractie worden zoals Graceland van Elvis Presley.

Fans

Neverland ligt ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Los Angeles en heeft zijn naam te danken aan het verhaal van Peter Pan. In het verhaal van J.M. Barrie leeft Peter Pan, de jongen die niet wil opgroeien, op het eiland Neverland.

In 1988 kocht Michael Jackson, die in 2009 overleed aan een overdosis medicijnen, het landgoed en maakte er een pretpark en dierentuin van, waar hij fans ontving. Jackson kwam niet meer naar Neverland nadat het door de politie was doorzocht wegens een misbruikzaak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.