cultuur

Bantzinger-exposities wegens succes geprolongeerd

Door Lucas Gasthuis - 01 augustus 2014

De twee tentoonstellingen met werk vanCees Bantzinger worden wegens succes verlengd. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de kunstenaar, die onder meer voor Elsevier werkte, werd geboren.

Het gaat om de (verkoop)expositie Cees Bantzinger, Ter Herinnering in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen, waar het vrije werk van Bantzinger wordt getoond. En de tentoonstelling Cees Bantzinger, tekenend journalist in het Persmuseum  in Amsterdam, met het journalistieke werk.

Beide tentoonstellingen worden met twee weken verlengd tot en met 14 september. Gezien het aantal verkochte werken in Amstelveen, zullen daar nieuwe tekeningen en schilderijen komen te hangen.

Honderd jaar

De hernieuwde aandacht voor het werk van Bantzinger (1914-1985) houdt verband met zijn honderdste geboortedag, op 15 juli. In de media is ruime aandacht voor beide exposities, met artikelen in de Volkskrant, De Telegraaf, Het Parool en NRC Handelsblad. Elsevier bracht een speciaal nummer uit van ruim honderd pagina’s waarin het leven en het werk van Bantzinger aan bod komen. U kunt de uitgave hier bestellen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.