cultuur

Fans herdenken Robin Williams bij bankje uit Good Will Hunting

Door Servaas van der Laan - 12 augustus 2014

Fans van de overleden acteur Robin Williams zijn in Boston bijeengekomen bij een bankje dat beroemd werd door een scene uit de film Good Will Hunting. De fans leggen bloemen en schrijven filmcitaten op de grond.

‘Die ene scene op het bankje is misschien wel één van de beste scenes uit de filmgeschiedenis van de afgelopen vijftig jaar,’ zegt de 29-jarige fan Nick Rabchenuk tegen Buzzfeed.

Bankje

Toen Rabchenuk het trieste nieuws over de dood van Williams hoorde, ging hij naar het gemeentepark van Boston waar het beroemde bankje uit Good Will Hunting staat.

Op dit bankje leest leraar Sean Maguire, gespeeld door Williams, het onhandelbare wonderkind Will Hunting (Matt Damon) de les. De preek van Williams zou hem zijn eerste en enige Oscar opleveren.

Herinneringen

Toen Rabchenuk in het park aankwam, zaten er al twee fans te praten op het bankje, en er kwam nog een stelletje aan. Het groepje fans haalde herinneringen op aan de acteur en schreef beroemde citaten uit zijn films op de grond.

‘Sorry guys, I went to see about a girl,’ is de beroemde zin die symbool werd voor de film. Het personage van Williams mist de honkbalfinale van 1975 omdat hij de liefde van zijn leven tegenkwam. Tot ongeloof van Will Hunting zegt hij er geen spijt van te hebben. ‘Al wist ik niet dat ‘Pudge zo’n home run zou slaan’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.