cultuur

Wat gebeurde met Hitlers ongehoorzame hond?

Door Lucas Gasthuis - 07 augustus 2014

Wie waren de slachtoffers van onze eigen talibantijd? Was de landing op het strand van Scheveningen van de latere koning Willem I in 1813 wel zo’n succes? Wat gebeurde er in de ministerraad tijdens de studentenrevolte van 1968? Robert Stiphout reconstrueerde voor Elsevier schakelmomenten uit het Nederlandse verleden.

Met oog voor detail schrijft Stiphout reportages over vergeten gebeurtenissen en vertelt hij verhalen over voorvallen uit de geschiedenis.

Het ging anders

Stiphouts tijdsbeelden maken duidelijk dat de geschiedenis anders liep dan vaak wordt gedacht. Geregeld duiken in zijn verhalen bizarre weetjes op.

Zo bleek de hond van Hitler zijn dood te hebben gevonden in een greppel voor het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo. De 31 hoofdstukken in Hitlers ongehoorzame hond vormen een verrassende, soms spannende, altijd verhelderende hink-stap-sprong door onze geschiedenis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.