Joppe Gloerich Premium Corner

WK-stem op Marokko getuigt van selectief geheugen

Door Joppe Gloerich - 13 juni 2018

Tegen het gezonde verstand in stemt KNVB-voorzitter Michael van Praag op Marokko als organisator van het WK-voetbal in 2026. Maar Van Praag had toch zo zijn buik vol van vriendjespolitiek tussen de voetbalbobo’s?

De controversiële oud-voorzitter Sepp Blatter mag dan al lang van het toneel zijn verdwenen, de congressen van wereldvoetbalbond FIFA zijn nog altijd een curieus schouwspel dat zich deels in het volle licht en deels in de coulissen afspeelt. De voetbalwereld verzamelt zich dezer dagen in Rusland, waar voorafgaand aan het Wereldkampioenschap eerst nog even moet worden bepaald wie het toernooi in 2028 mag organiseren.

Hugo Camps blikt vooruit op het WK in Rusland Lees verder >>

Twee gegadigden vechten in Moskou om de gunst van de voetbalbonden. Enerzijds is er het gezamenlijke bid van Canada, de Verenigde Staten en Mexico, wier besluit samen op te trekken stamt van ver voor de recente stekeligheden die de Amerikaanse president Donald Trump uitwisselt met zijn noorder- en zuiderburen. De andere kandidaat is Marokko, waar voetbal – anders dan in Noord-Amerika – verreweg de populairste sport is. Het land ademt voetbal.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.