diversen

Rutte houdt lezing over regeerbaarheid Nederland

Door Carla Joosten - 01 augustus 2016

Thorbeckelezing

Premier Mark Rutte (49, VVD) houdt 12 oktober de vijftiende Thorbeckelezing in Zwolle. Hij spreekt over de regeerbaarheid van Nederland. De lezing is genoemd naar Johan Rudolph Thorbecke (1798-1872). Deze staatsman van liberale signatuur wordt gezien als grondlegger van de parlementaire democratie. Niet de Koning had het langer voor het zeggen, maar het door rechtstreekse verkiezingen gekozen parlement.

Rapporteur

Cora van NIEUWENHUIZEN - 8th Parliamentary termVVD-europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (53) is rapporteur FinTech geworden. Dat betekent dat ze een advies schrijft aan de Europese Commissie om de regels voor de financiële sector zodanig aan te passen dat consument en sector er met de toenemende digitalisering mee uit de voeten kunnen. ‘Opdat iedereen wordt gefaciliteerd in plaats van gefrustreerd,’ zegt Van Nieuwenhuizen.

Orde van den Prince in Delft

Delft kreeg een Orde van den Prince. Dit genootschap zet zich in voor de Nederlandse taal en cultuur. De orde komt maandelijks bijeen in de Nonnerie waar geestelijk vader en naamgever Willem van Oranje in 1581 naartoe verhuisde vanuit Brussel. Voorzitter is Jan van Groesen (72), secretaris Alwin Toppenberg (76) en penningmeester Marianne Visser van Klaarwater (63).Carla Joosten

2016

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.