Belastinghervorming

Trump lost eerste verkiezingsbelofte in

Door Berend Sommer - 02 december 2017

Met nipte meerderheid is gisteren de Amerikaanse belastinghervorming aangenomen in de Senaat. Voor de Amerikaanse president Donald Trump een belangrijke overwinning op een cruciaal moment.

De hervorming zal leiden tot een belastingverlaging van 1.400 miljard dollar. Trump kondigde tijdens de presidentsverkiezingen vorig jaar aan dat hij ingrijpende belastinghervormingen wilde doorvoeren.

Vennootschapsbelasting fors omlaag

Op één Republikein na stemden alle leden van de Republikeinse Partij voor de belastinghervorming. Hiermee wordt ook de vennootschapsbelasting van Amerika verlaagd, van 35 procent naar 20 procent. Dat betekent dat Amerika beter kan concurreren tegen de rest van de wereld.

De laatste belangrijke herziening van de Amerikaanse belastingen had plaats onder Ronald Reagan. Ook voor Amerikanen zal de belasting omlaaggaan, al is de vraag voor hoelang dat zal duren. Ook hoeven ze niet meer verplicht te betalen voor een zorgverzekering

Hervorming komt op cruciaal moment

Trump is blij met het resultaat, en ziet ernaar uit om deze nog voor de Kerst te ondertekenen. Dat schrijft hij op Twitter. Hij kondigt gigantische belastingverlagingen aan voor families. Deze overwinning in de Senaat komt zeer gelegen. Vrijdag maakte Michael Flynn in de rechtszaal bekend dat hij heeft gelogen tegen de FBI over zijn contacten met de Russische regering. Flynn is de voormalige veiligheidsadviseur van Trump.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.