Reacties op de stelling

‘Importheffingen tegen een wereldmacht die ons militair beschermt?’

04 oktober 2019

De Verenigde Staten gaan extra importheffingen van 25 procent invoeren op een reeks Europese producten waaronder Nederlandse kaas, varkensvlees en boter. Moet Nederland dezelfde heffing invoeren voor iPhones?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Andre Slier

Hij is wel lomp en niet diplomatiek maar heeft daarom niet minder gelijk.

Gewoon slikken en op alle fronten verbeteren is het beste en zeker niet kinderachtig gaan doen.

Politiek is toch niet voor kinderen.

L.W. Bensdorp

Ik vermoed dat de Nederlandse consument hier uiteindelijk de dupe van is; niet doen dus.

Frans van der Linden

Europa doet er verstandig aan eerst de defensie op orde te brengen. Nu is het een reus op lemen voeten. Importheffingen tegen een wereldmacht die ook onze belangen militair beschermt? Het kan, maar ik zou de deur naar een modern rampjaar stevig gesloten houden.

F. Geurts van Kessel

Als bij de WTO blijkt dat de Verenigde Staten illegale steun aan Boeing heeft verleend is dat 100 procent vergelijkbaar met de illegale steun van de EU aan Airbus. Dan moeten de tegenmaatregelen dus ook 100 procent vergelijkbaar zijn. Vriendjes blijven met Trump is zeker zinvol, maar lukt alleen als je duidelijk maakt dat je niet over je heen laat lopen.

Johannes Mol

Belachelijk. Importheffingen hebben alleen maar tot gevolg dat de minister van Financiën meer geld binnenkrijgt en de consument een hogere prijs betaald. Hoop dat impeachement slaagt en deze belachelijke maatregelen van Trump teruggedraaid kunnen worden.

Marion Jansen

Eigenlijk zou elke mogendheid of elk land in de wereld importheffingen moeten leggen op producten die ze zelf ook kunnen produceren. Goed voor de economie en de werkgelegenheid.

Als je trouwens alleen een heffing legt op iPhones heb je daar maar een bedrijf mee. Dat lijkt mij niet terecht. Als je zoiets wilt doen, moet dat voor verschillende producten van verschillende leveranciers gelden.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.