belastingontwijking Premium Corner

Miljoenen voor ‘onrendabele’ aanpak van zwart vermogen

Door Richard van Boven - 27 september 2018

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) weet dat een betere bestrijding van belastingontwijking veel geld kost, terwijl extra belastingopbrengsten niet kunnen worden gegarandeerd. Een flinke investering in de opsporingscapaciteit verdient zich echter ook op andere manieren terug.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

In het regeerakkoord is opgenomen dat de Belastingdienst geld krijgt om zwart vermogen beter te kunnen opsporen, en constructies te bestrijden. Het gaat dan niet alleen om een vergroting van de capaciteit, maar vooral om een verbetering van de beschikbare informatie.

Financiën trekt de komende vier jaar 17 miljoen euro uit voor de aanpak van ‘verhuld’ vermogen in het buitenland. Het team ‘Vermogen in het buitenland’ krijgt in 2019 een extra bedrag van 2 miljoen euro. Voor 2020 tot met 2022 is er elk jaar 5 miljoen euro extra beschikbaar.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.