Dividendbelasting Premium Corner

Rutte spekt schatkist Trump

Door Michiel Spanjers - 16 oktober 2017

Eén belastingmaatregel van het aanstaande kabinet Rutte III is met stip gekroond tot stupiditeitskampioen. En ik heb het niet over de veelbesproken ‘aflosboete’ die de woningbezitter in zijn hemd zet.

Eerst braaf de hypotheekschuld aflossen met als beloning geen bijtelling van het eigenwoningforfait, en dan wordt die beloning vervolgens ingetrokken. Toch gaat het mij niet om dit toonbeeld van een onbetrouwbare overheid.

Nieuw! Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw digitale brievenbus.

Ik richt me op het toonbeeld van een oliedomme overheid, namelijk op afschaffing van de dividendbelasting.

Duvel uit toverdoosje

Afschaffing van de dividendbelasting komt letterlijk als een duvel uit het toverdoosje. Vorig jaar vierde deze belasting nog fier haar 75ste verjaardag. Er was de afgelopen tijd geen enkel publiek teken dat een afscheid nabij is.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.