Hans van den Hurk Premium Corner

Europees gekibbel over aanpak internetreuzen

22 oktober 2017

Europa is het oneens over de manier waarop belasting ontwijkende internetreuzen moeten worden aangepakt. Italië laat zijn vuisten zien, maar dat heeft veel weg van chantage, schrijft Hans van den Hurk, hoogleraar Europese Inkomsten- en Vennootschapsbelastingen aan de Universiteit Maastricht.

Ondanks de Brexit, de vluchtelingenopvang in Polen en Hongarije, de Italiaanse banken en de mogelijke afsplitsing van Catalonië van Spanje, blaakt voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie van zelfvertrouwen.

Europa moet verder integreren en dus moeten alle landen over op de Euro en dient er een Europese minister van Financiën te komen, die ook het Europese fiscale beleid bepaalt.

Ik schrok me wezenloos toen ik dit las. Gelukkig dacht onze minister-president er hetzelfde over. Dit zijn, in Ruttes woorden, de gedachten van een romanticus. Met romantiek heeft dit echter weinig te maken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.